E-Cig – Den elektroniske cigaret fra Skandi [Unilight]

december 26, 2010

 

Den elektroniske cigaret (e-Cig) er et erstatningsapparat for den almindelige cigaret. Fordelen ved den elektroniske version er, at den ikke indeholder de samme giftige ingredienser som der findes i de analoge og almindelige cigaretter, som eksempelvis tjære.

Vigtig information i forhold til denne anmeldelse:

Indledning: eCigON har fuld respekt for at det kan tage tid for et firma, at etablere sig og udvide sine services. Derfor bringer vi denne opdatering, da Skandi rent faktisk har fremvist en stor forbedring, vi ikke vil undlade at fortælle om.

1. Først og fremmest har Skandi fremvist en forbedring af deres marketing. De har således fået en salgs- og marketings-afdeling og derved rettet op på kommunikationen.

2. Dernæst har de skiftet deres navn og brand ud, så de fremover bør kendes som Skandi.

3. Slutteligt skal det retfærdiggøres, at denne anmeldelse omhandler et produkt, der ikke længere markedsføres hos Skandi, og at de ikke blot har forbedret deres kommunikation, salg og marketing, brand og website, men også har forbedret deres E-cigaret produkter:

Iblandt deres nuværrende produker kan du læse vore anmelderlser af:

Skandi E-Cig Mini [2-62000] – den fra Netto

Skandi E-Cig The Star [2-61000]

Jeg har i en længere tid forgæves forsøgt at få fingre i et anmelder eksemplar af Unilight’s E-cig, men hverken underdirektøren eller driektøren selv lader høre fra sig på trods af gentallige kontakt forsøg både via mail og telefon – og det er der måske en grund til… [fortsættelse følger]

Jeg gav omsider op og valgte at købe deres E-cig hos Metro København istedet.

Note: Billedet i toppen er ikke af den rigtige Skandi E-cig, da det ikke har været muligt, at finde et billede af den rigtige e-cigaret, har vi valgt af af-billede denne artikel med en anden e-cigaret der ligner den rigtige Skandi E-cig.

Hvad er E-Cig?

Det er almindelig kendt at tobak skader den menneskelige krop.
En E-cig er en revolution på markedet. Vi ved at når du ryger E-cig er der ikke fare for pasiv rygning.

E-cig er en elektronisk anordning som udnytter den avancerede mikro-elektronik gennem filtret. Du kan ryge næsten alle vegne fordi E-cig ikke skader dine omgivelser. Man kan faktisk sige at det er et fasionabelt hi-tech elektronisk produkt.

E-cig giver dig flere muligheder på vejen mod et sundere liv for alle.

De vigtigste forskelle mellem E-cig og en ordinær cigaret er som følger:

  1. Ingen tjære eller andet farligt indhold eller ingredienser som kan skade den menneskelige krop.
  2. Ingen antændelse. Dette eliminerer således de over 400 kemiske reaktioner, deriblandt kuldioxid som udsendes fra en almindelig cigaret.
  3. Ingen pasiv rygning.
  4. Ingen ild. Kan benyttes i næsten alle ikke ryger områder. E-cig er en ikke antændelig elektronisk cigaret og den er fuldt ud lige så effektfuld som en almindelig cigaret.

E-cig er en elektronisk anordning som udnytter den avanderede mikro-elektronik gennem filteret. Du kan ryge næsten alle vegne fordi E-cig ikke skader dine omgivelser.

 • Ingen ild og dermed ingen brandfare
 • Fri for tjære og andre skadelige stoffer
 • Smart design
 • Ingen passiv rygning – der fremkommer ingen røg – kun damp
 • Ingen lugt-gener

Indhold

Unlight’s E-Cig pakke består af 11 dele:

 • 2 Cigaret-rør (batterierne)
 • 5 Filter (Ampuler med tobaks aroma)
 • 1 Tom ampul (demo)
 • 1 Forstøver
 • 1 Oplader
 • 1 USB-kabel

E-Cig

Det første man giver sig i kast med er naturligvis at få batteriet opladet, hvilket man gør ved at skrue cigaret-røret ind i opladeren. Selve adapteren sættes i stikket og i adapteren sætter man USB-kablet, hvori man skruer batteriet i. Under opladning lyser lampen på båden adaptoren og USB-kablet rødt. Når den er færdig med at oplade lyser begge grønt. Herefter sætter du forstøveren på batteriet og udover denne påsætter du en af de medfølgende ampuler (de medfølgende ampuler indeholder ikke nicotin).

Idéen med denne E-Cig er dels, at fungere som et sundere alternativ for de almindelige cigaretter, hvorfor det også står anført at produktet kun egner sig til rygere og ikke til folk under 18 år eller dem der ikke ryger (samt natruligvis gravide).

Den elektroniske cigaret kan i princippet nydes alle de steder, hvor man normalt ikke må ryge. Der findes dog visse undtagelser. Eksempelvis er der nogle flyselskaber, der helt har forbudt brugen af e-cigaretter om bord. En anden fordel er, at e-cigaretten ikke lugter eller afgiver røg. Det der umiddelbart ligner røg er i princippet bare damp som forsvinder efter få sekunder. Derfor bør en e-cigaret-bruger ikke genere sine omgivelser. Jeg vil dog ikke udelukke, at der ikke kan være nogen der kan have allergiske reaktioner eksempelvis overfor de forskellige smagsvarianter man kan få ampullerne med.

Testen af denne Skandi E-CIG fra danske Unilight er den første undertegnede har forsøgt sig med (men ikke den sidste).

I manualen står skrevet at batteriet skal oplades i 8 timer første gang. For mit vedkommende, blev lampen grøn allerede efter 2 timers opladning. Herefter var det på med mundstykket og i med ampullen.

Første hvæs var ikke nogen succes. Der kom stort set intet røg og ingen følelse i halsen. Følelsen ved at stå med en “cigaret” i hånden var dog god. Den elektroniske er noget tungere, end den almindelige, men det er ikke meget og jeg synes ikke det gjorde noget. Derimod gjorde det en del, at jeg ingen reel følelse fik af at ryge.

De mange video-reviews af e-cigaretter jeg har set og oplevelsen jeg selv fik ved, at suge på en E-cig, var at man skal suge noget kraftigere end man gør på en ordinær cigaret. Det vil umiddelbart ikke gøre mig så meget, hvis jeg blot fik den samme følelse som med en almindelige cigaret. Det var dog ikke tilfældet.

E-Cigaretten fra Skandi har omkring 6 huller omkring halsen, hvor man skruer forstøveren og ampulerne på, som du i princippet hiver luften igennem. Det gør, at man hører en pivene lyd, hver gang man hiver i den. Jeg har set et tricks fra en glad Australier, hvor han bekræfter, at man kan få mere røg ud af sin e-cigaret ved at dække disse huller til (se linket herunder). Jeg prøvede naturligvis dette tricks på denne E-cig, men det gav ingen forskel om man dækkede et, to, tre, fire, fem alle alle huller til.

Man siger, at en E-cigarette skal suges til, således at forstøveren bliver bedre og dermed giver mere røg (damp) fra sig. Jeg havde ikke tid til denne indkøringsfase, men kan roligt sige, at røgmængden, der kom ud efter et ordenligt sug slet ikke svarede til noget jeg ellers har set på andre modeller via Youtube. Hals-kradset som de fleste rygere er ivrige efter, var i øvrigt stort set ikke til stede.

…[fortsættelsen] Når alt kommer til alt, så synes jeg faktisk rigtig godt om dette koncept. Jeg har tidligere forsøgt mig med både nicotin plaster og tyggegummi, men intet har virket. Personligt er jeg psykisk afhængig, så det har stor “værdi” for mig, at putte noget i munden, suge på det og mærke røgen komme ud og kradset i halsen. Om der rent faktisk er nicotin i eller ej, betyder ikke nær så meget, som det faktum, at jeg mærker suget og røgen kradse i halsen. Så konceptet er mildest talt genialt, hvis det vel at mærke altså med tiden viser sig, at det er sundere end almindelige cigaretter. Noget kunne dog tyde på det, da der er forfærdeligt mange stoffer i de analoge cigaretter. Så den digitale e-cigaret kunne være rigtig god.

Men… det bliver ikke denne E-cig fra Skandi, da den simpelt hen giver alt for lidt røg og alt for lidt fornemmelse af at være en cigaret. Konceptet ryger så at sige idet, at man skal suge i 7 – 10 sekunder, så man får helt tynde kinder og dårligt kan få vejret. Som e-ryger, vil man kunne blinde ind iblandt andre rygere og dermed hive almindeligt i en e-cigaret på lige vis, som hvis man røg en almindelig. Det lader til at man, som det er nu, er tvunget til at hive mere i en e-cigaret end i de almindelige uanset hvilket mærke af e-cig man har. Men denne E-cig kommer der dårligt noget røg ud af selv efter et rigtig Konge-hvæs. Dette betyder at, denne e-cig ikke fungerer for undertegnede, men jeg vil ikke udelukke, at det er tilstrækkeligt for andre rygere. Fair sagt, så har jeg heller ikke haft adgang til rigtige ampuler med nicotin indhold, så jeg kan ikke sige om det gør en stor forskel. I sidste ende ved jeg dog, at denne E-cig ikke leverer hvad jeg har brug for og derfor ikke kan hjælpe mig fra de almindelige.

E-Cig fra Skandi leveres i en pæn æske, cigaretten er fin og ligner ganske godt en ordinær smøg. Kvaliteten skal der ikke vrænges på næsen af på trods af den karakter jeg giver, så fejlede kvaliteten af produktet ikke noget. Det der fejler på dette produkt er ganske simpelt ydelsen i forhold til mine personlige forventninger.

Jeg valgte simpelthen at levere produktet retur. Jeg nægter at betale for et produkt der ikke virker og det var ærlig talt, hvad jeg følte om denne E-cig fra Skandi – den virkede ikke for jeg fik intet ud af at ryge på den og blev ret irriteret over den forholdsvise lille mængde røg (damp) den kunne levere.

Relaterede Artikler

6 Kommentarer. Skriv ny

tonny larsen
26. april 2011 11:12

hvor kan man købe en ny forstøver, da min ikke virker længere? jeg har købt den for ca. 14 dage siden

Svar
vibeke kolind
27. april 2011 09:03

Hvis du har en SKANDI E-Cig STAR i den sorte æske, så sidder forstøveren i refillen – Hvis du har den gamle model i en hvid æske, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Svar
Monlou.com
1. maj 2011 08:46

Hej Tonny

Kan anbefale en meget bedre model uden forstøver 🙂

Svar

@Tonny
Jeg ved desværre ikke hvor du kan købe den slags, men Netto har en e-cig fra Skandi til kun 99,-.

Svar

En anmeldelse af den E-cig der var til salg i Netto findes på TurnOn.

Svar
vibeke kolind
3. maj 2011 10:14

Den fra Netto’s reklame kan også købes på nettet hos skandilight…

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.
Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til. Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

www.danskemedier.dk

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.
Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering. Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: support@pandacig.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

Pandacig ApS
Vedbæk Stationsvej 21B
2950 Vebæk
Telefon: 71 99 21 79
Email: support@pandacig.dk

Luk